FLEXIBEL ARKITEKTONISK SKYLTNING OCH VÄGVISNING FÖR ÅRHUS UNIVERSITETSSJUKHUS (DNU) DANMARK

Det nya Universitetssjukhuset i Århus (DNU) är det ledande sjukhuset på centrala Jylland i Danmark och är lika stort som en mindre stad. Det utbyggda sjukhuset täcker ett område på 1 200 000 m2.

Att garantera en framgångsrik navigering i den här enorma anläggningen har varit ett stort projekt för Modulex, som har arbetat tillsammans med DNU:s konsultgrupp under ledning av C.F. Møller.

Sjukhuset fungerar som universitetssjukhus, landsdelscenter och bassjukhus för invånarna i Århus stad och ön Samsø, och behövde kunna bedriva sin verksamhet som vanligt under hela ombyggnadsperioden. Ett konsortium av arkitekt- och ingenjörsfirmor var inblandade i arbetet, däribland C.F. Møller som hade ansvar för genomförandet av arbetena inomhus, däribland vägvisning och skyltning.

Sjukhus har väldigt specifika kriterier gällande vägvisningen och ställer stora krav på att passa många olika användare. Personalgruppen är stor och komplex och består av mer än 10 000 personer, däribland läkare, sjuksköterskor och transport- och städpersonal. Även patient- och besöksgruppen är väldigt blandad och består av människor i alla möjliga åldrar och med olika social bakgrund. Detta breda spektrum av användare ställer höga krav på vägvisningssystemet.

För att hjälpa patienterna att hitta till rätt plats vid rätt tidpunkt har skyltarna utformats i enlighet med en övergripande strategi som gör orienteringen enkel, till exempel genom användningen av olika färgscheman inomhus och utomhus

Via, som er designat i samarbete med internationella arkitektföretaget C.F. Møller, är den senaste skyltprodukten från Modulex.

Via är en enkel in- och utvändig skyltlösning med ett skandinavisk karaktär. Serien är flexibel och modulbaserad, som skapar ett stort antal av möjligheter gällande storlek, placering och färger, och kan dessutom anpassas till komplexa wayfinding lösningar för sjukhus, skolor och universitet och andra större byggnader.

Via är valet för stora komplexa projekt

Wayfinding lösningar indelas oftast i tre grupper, Översikt-,Hänvisning och Destinationsskyltning, som guidar besökare genom ofta komplexa miljöer med ett antal skyltar, som tar dem från ankomst till slutlig destination. Det stora antalet möjligheter som VIA erbjuder för det möjligt att möta kraven från alla tre kategorier, Från parkeringsskylt till hänvisningen, som bekräftar besökaren att de är på rätt väg, till dörrskylten som visar att du nått din slutliga destination.

Designen passar särskilt bra till byggnader som kräver ett konsekvent estetiskt och tidlöst uttryck, utan att man ger avkall på arkitekturiska linjen, utan tvärtemot förstärker uttrycket och samtidigt på ett enkelt vis guidar besökaren runt i byggnaden.

Snygga detaljer

Via sortimentet inkluderar skyltar både med och utan belysning för både interiört- och exteriört bruk. Flexibla montagesystem som kan anpassas för byggnaden, nedhängt (enkel-,dubbelsidigt), flaggskylt, monoliter samt vägg- och dörrskyltar. Energieffektiv LED-belysning skapar en hållbar lösning som fördelar ljuset jämt och ökar synligheter att strategiskt viktiga skyltar. Det enkla ”plug & connect” LED-systemet möjliggör utbyggnad från en medföljande strömkälla.

MXconnet – det unika Modulex kopplingen- gör installationen enkel. Mxconnect möjliggör snabb och enkel installation på plats, oavsett och skyltarna skall hänga var för sig eller sammansatta av flera moduler – både vertikalt och horisontellt. Beslagen är inte bara snabba att montera, de kan även på ett enkelt sätt uppdateras om det finns behov, vilket gör det löpande underhållskostnaderna lägre.

Kontakta Modulex, om vill veta mer om projekt, produkter eller om du vill ha råd.

Sydhavn skole

Sydhavn skole

Att skapa den ultimata lärmiljön är självklart målet för alla skolbyggnationer. När man dessutom lyckas förbättra och förstärka själva platsen kan det leda till att den belönas med ett pris.

Läs mer >>
Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

För att uppfylla behovet av en dynamisk, välkomnande och flexibel miljö för MSc-studenterna vid Copenhagen Business School ombads arkitektbyrån Rønnow Arkitekter A/S ta fram en manual för vägvisningsanalys och skyltning, något som ledde till den framgångsrika tillverkningen och installationen av skyltprodukter från Modulex både inomhus och utomhus.

Läs mer >>
Youthscape

Youthscape

En av de mest ikoniska byggnaderna i staden Luton i Storbritannien är en 100 år gammal ångkvarn som har stått i fokus för en insamlingskampanj som genererat 2 miljoner pund åt välgörenhetsorganisationen Youthscape. Utformningen och ombyggnaden leddes av internationella designbyrån HOK som anlitade Modulex för hjälp med att skapa vissa dramatiska grafiska element i byggnaden.

Läs mer >>
Aarhus University Hospital (DNU)

Aarhus University Hospital (DNU)

Det nya Universitetssjukhuset i Århus (DNU) är det ledande sjukhuset på centrala Jylland i Danmark och är lika stort som en mindre stad. Det utbyggda sjukhuset täcker ett område på 1 200 000 m2. Att garantera en framgångsrik navigering i den här enorma anläggningen har varit ett stort projekt för Modulex, som har arbetat tillsammans med DNU:s konsultgrupp under ledning av C.F. Møller.

Läs mer >>
Sunterra Market

Sunterra Market

Sunterra Market är en unik familjeägd livsmedelskedja där kvalitetskontroll är ett centralt värde. Flervåningsbyggnaden består av en elegant livsmedelsbutik, utrymmen för matlagningskurser och en stilfull restaurang och vestibul.

Läs mer >>
Gainsborough Bath Spa

Gainsborough Bath Spa

Med en återhållen och elegant serie miljögrafik kompletterar Modulex miljön som skapats av New York-baserade Champalimaud Design i samarbete med EPR Architects för luxuösa Gainsborough Bath Spa i Bath, som öppnade förra året och som sedan dess har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Tatler Spa Awards 2016.

Läs mer >>
Humber River Hospital

Humber River Hospital

Humber River Hospital är ett av Kanadas största regionala akutsjukhus med ett upptagningsområde på mer än 850 000 personer i nordvästra Stor-Toronto-området.

Läs mer >>
Delivering brand identity across Scandinavia

Delivering brand identity across Scandinavia

Helping to create effective first impressions for Hotel Group First Hotels with new exterior illuminated and interior signage.

Read more >>