SYDHAVN SKOLE

Att skapa den ultimata lärmiljön är självklart målet för alla skolbyggnationer. När man dessutom lyckas förbättra och förstärka själva platsen kan det leda till att den belönas med ett pris. Modulex är stolta över att ha samarbetat med JJW Architects under byggandet av Sydhavn skole i Köpenhamn, ett projekt som den 26 april 2016 tilldelades WAN Education Award.

Köpenhamns kommun ville ha en plats som kan fylla en aktiv funktion i omskapandet av Støberigade. JJW:s formgivning kom därför att kretsa kring behovet av en plats som kan utgöra en aktiv och socialt hållbar del av den nya stadsdelen.

Överraskningar och nya upplevelser är viktiga delar av formgivningen, som vill uppmuntra barnen till både aktivt lärande och sociala aktiviteter. Miljön stimulerar till lektioner i både traditionella utrymmen och spännande små krypin, där undervisning kan ske i mindre grupper.

På den 9 500 m2 stora platsen använder vår wayfinding sig av ca 300 beståndsdelar, där standardutformning har kombinerats med specialtillverkning. Skyltsystemen Messenger Exterior och Basic Interior valdes för att göra skyltningen tydlig för barn, personal och besökare utan att störa arkitekturen.

Över hela skolan har glaspaneler dekorerats med vinyltryck för att särskilja olika utrymmen, till exempel skolans tandläkarmottagning. Här har Modulex grafiska formgivare utformat ett maritimt tema som fångar upp skolans omgivningar samtidigt som det får nervösa besökare att slappna av.

Platsen är tänkt att fungera som stadsdelens sociala nav, där de boende i området kan gå specialkurser i till exempel musik och matlagning. Modulex imponerande yttre skyltning gör det lätt att hitta rätt även för den som från början är helt obekant med platsen.

Sydhavn skole

Sydhavn skole

Att skapa den ultimata lärmiljön är självklart målet för alla skolbyggnationer. När man dessutom lyckas förbättra och förstärka själva platsen kan det leda till att den belönas med ett pris.

Läs mer >>
Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

För att uppfylla behovet av en dynamisk, välkomnande och flexibel miljö för MSc-studenterna vid Copenhagen Business School ombads arkitektbyrån Rønnow Arkitekter A/S ta fram en manual för vägvisningsanalys och skyltning, något som ledde till den framgångsrika tillverkningen och installationen av skyltprodukter från Modulex både inomhus och utomhus.

Läs mer >>
Youthscape

Youthscape

En av de mest ikoniska byggnaderna i staden Luton i Storbritannien är en 100 år gammal ångkvarn som har stått i fokus för en insamlingskampanj som genererat 2 miljoner pund åt välgörenhetsorganisationen Youthscape. Utformningen och ombyggnaden leddes av internationella designbyrån HOK som anlitade Modulex för hjälp med att skapa vissa dramatiska grafiska element i byggnaden.

Läs mer >>
Aarhus University Hospital (DNU)

Aarhus University Hospital (DNU)

Det nya Universitetssjukhuset i Århus (DNU) är det ledande sjukhuset på centrala Jylland i Danmark och är lika stort som en mindre stad. Det utbyggda sjukhuset täcker ett område på 1 200 000 m2. Att garantera en framgångsrik navigering i den här enorma anläggningen har varit ett stort projekt för Modulex, som har arbetat tillsammans med DNU:s konsultgrupp under ledning av C.F. Møller.

Läs mer >>
Sunterra Market

Sunterra Market

Sunterra Market är en unik familjeägd livsmedelskedja där kvalitetskontroll är ett centralt värde. Flervåningsbyggnaden består av en elegant livsmedelsbutik, utrymmen för matlagningskurser och en stilfull restaurang och vestibul.

Läs mer >>
Gainsborough Bath Spa

Gainsborough Bath Spa

Med en återhållen och elegant serie miljögrafik kompletterar Modulex miljön som skapats av New York-baserade Champalimaud Design i samarbete med EPR Architects för luxuösa Gainsborough Bath Spa i Bath, som öppnade förra året och som sedan dess har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Tatler Spa Awards 2016.

Läs mer >>
Humber River Hospital

Humber River Hospital

Humber River Hospital är ett av Kanadas största regionala akutsjukhus med ett upptagningsområde på mer än 850 000 personer i nordvästra Stor-Toronto-området.

Läs mer >>
Delivering brand identity across Scandinavia

Delivering brand identity across Scandinavia

Helping to create effective first impressions for Hotel Group First Hotels with new exterior illuminated and interior signage.

Read more >>